PRESENTACIÓ

L’Escola de Música Municipal • El Morell és una escola pública que va néixer el curs 2002-2003 amb el propòsit de ser un centre d’educació musical interessant tant per a nens com per a joves i adults. La finalitat última de la mateixa és la de crear i consolidar l’ afecció musical, tenint cura a la vegada, dels futurs professionals que hi puguin haver.

L’Escola té una projecció que va més enllà de l’Àrea Bàsica Territorial (El Morell, Vilallonga del Camp i La Pobla de Mafumet) ja que rep alumnes de municipis propers com El Rourell, La Massó, Perafort, Vistabella, La Secuita i Vallmoll, entre d’altres. El centre entén l’acció educativa com un procés global, que comprèn tant la formació musical dels alumnes com la seva integració en l’activitat cultural de l’entorn.

En l'actualitat l’Escola compta amb 10 professors i professores i més de 140 alumnes, i disposa de diferents formacions estables com les agrupacions de Cant Coral (Cor de Sensorial, Cor d’Iniciació i Cor de Grans), l’orquestra de flautes de bec Red Bek, el grup de corda fregada Els Pizzicats, el grup de grallers "Els Martinets" (que surt per festes majors del poble), el TeenGroup i el grup de Percussió Corporal, així com diversos grups instrumentals.

L’ensenyament d’instruments clàssics (piano, violí, viola, violoncel, guitarra i flauta travessera), així com de tradicionals (gralla i percussió) és una de les seves marques d’identitat.